Uitslag FC Groningen - FC Volendam

FC Volendam heeft aan zijn rentree in de Eredivisie een punt overgehouden. Op bezoek bij FC Groningen werd het 2-2.

De start van hun eerste wedstrijd in de Eredivisie sinds 2009 zullen de Volendammers zich wel anders hebben voorgesteld, al na twee minuten scoorde Groningen namelijk. Ngonge scoorde uit een fraai schot. Na een half uur scoorde uit een assist van diezelfde Ngonge Strand Larsen de 2-0. Nog voor rust deed Volendam echter wat terug, Van Mieghem scoorde de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was Volendam dicht bij de gelijkmaker maar ditmaal raakte Van Mieghem de paal. Een paar minuten later was het alsnog raak, Benamar scoorde de gelijkmaker uit een kopbal. In de slotfase zaten de bezoekers er doorheen en was Groningen nog een paar keer dicht bij de winst. Strand Larsen en Duarte stuitten echter op keeper Stankovic.