Feest in Tilburg ontaardt in vechtpartijen en gooien met stenen naar politieagenten

Een muziekoptreden bij een horecagelegenheid aan de Zevenheuvelenweg is zondagochtend uit de hand gelopen. Er wilden meer mensen naar binnen dan er kaarten verkocht waren. Na overleg tussen de eigenaar, de beveiliging en de politie werd het optreden beëindigd.

Op zondag 24 juli 2022 om 00.40 uur kwam de eerste melding binnen bij de politie. Bij de horecagelegenheid was een optreden van een bekende Eritrese zanger. Er waren 150 kaarten verkocht maar er wilden op dat moment meer mensen naar binnen. De eigenaar en de beveiliging waren bang dat het uit de hand zou lopen en belden de politie. Er bleek inderdaad een te grote toestroom van mensen en de situatie was grimmig, zeker in de richting van de politieagenten. Er werden afspraken gemaakt tussen de eigenaar, de beveiliging en de agenten dat het optreden zou stoppen. De eigenaar zou zorgen dat hij zijn zaak leeg zou maken.

Agressie
Langzaam maar zeker lukte het de beveiliging om de mensen naar buiten te krijgen. Buiten stond de politie met enkele auto’s om de openbare orde in de omliggende straten te handhaven. De ontevreden bezoekers reageerden zeer agressief in de richting van de politie. Op een gegeven moment werd er in de richting van de agenten met stenen gegooid en werd een achterlicht van een politieauto vernield.

Toen werd besloten om met een groep agenten op te treden om de openbare orde te herstellen. Omdat het op dat moment in de eenheid Zeeland-West-Brabant erg druk was waren er enkele politie-eenheden uit Oost-Brabant om te assisteren.

De Zevenheuvelenweg werd door de politie afgesloten voor het verkeer. "Er stonden zo'n twintig politieauto's", vertelt een correspondent.Ook werden er politiehonden ingezet. Er werden meerdere charges uitgevoerd waarna de rust weer wat terugkeerde. Uiteindelijk was iedereen vetrokken.

Het achterlicht van een politieauto is beschadigd door een van de aanwezigen. De politie onderzoekt met camerabeelden wie dat heeft gedaan. Tot nu toe is er niemand aangehouden.