Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

De politie heeft een verdachte opgepakt voor het aansturen van de moord op Peter R. de Vries.  Zo meldt AT5

Het zou gaan om de 27-jarige Krystian M. uit Polen. Vandaag is hij gearresteerd.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving in het Het Parool. Volgens de krant zat M. al in de cel en is hij daar aangehouden. Hij zat vast voor een poging tot moord in Zeewolde in oktober 2021.

De verdachte zit in alle beperkingen, waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het OM zegt dat het onderzoek met de aanhouding van deze verdachte nog niet ten einde is. 

Volgens Het Parool zou de verdachte berichten hebben gestuurd aan de vermeende uitvoerders Delano G. en Kamil E. over de moord. Hij zou zelf te linken zijn aan Ridouan Taghi. 

Krystian M. was in het strafdossier tot nu toe aangeduid onder de code NN-*4229. Hij zou de vermoedelijke uitvoerders van de moord op De Vries, Delano G. (22) en Kamil E. (36), rond de moord rechtstreeks hebben aangestuurd via een ijzingwekkende stroom versleutelde berichten. 

Berichten die hij zou hebben gestuurd werden ongeveer een maand geleden voorgelezen door de rechter. "Knal op zijn hoofd", stond er onder meer in die berichten.