Into the Breach krijgt gratis update met nieuwe content

De fantastische turn-based strategygame Into the Breach krijgt vier jaar na dato een gratis update. Into the Breach: Advanced Edition, die op 19 juli verschijnt, bevat onder andere nieuwe mechs, nieuwe wapens en nieuwe piloten.

Into the Breach verscheen in 2018 uit de koker van Subset Games, die eveneens verantwoordelijk waren voor het uitstekende FTL: Faster than Light. In Into the Breach moet je met een team van drie mechs uit verschillende categorieën en op verschillende biomen de strijd aan gaan met de Vek, een buitenaards ras van reusachtige monsters. Behalve zorgen dat je mechs het overleven moet je ook zorgen dat burgerdoelen buiten schot blijven van het buitenaardse tuig.

De game sleepte talloze accolades in de wacht en werd buitengewoon goed beoordeeld in reviews. De grafische stijl zal niet iedereen liggen maar fans van turn-based tactical/strategygames die Into the Breach niet kennen zou ik van harte aanraden om het alsnog eens te proberen. Een versie voor iOS en Android verschijnt eveneens volgende maand, die versie wordt uitgegeven door Netflix. De Advanced Edition is behalve als update van de originele versie ook los (en fysiek) te krijgen voor zowel PC als Nintendo Switch.