Dodenherdenking in Haarlem verstoord door coronademonstranten: 'Schandalig'

De dodenherdenking in Haarlem is woensdagavond verstoord door coronademonstranten. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Zo'n dertig demonstranten liet harde muziek horen terwijl ze met protestborden rondliepen. Dat gebeurde bij het Hannie Schaft monument. Zo meldt WNL.

Bestuurslid Nationaal Comité 4 en 5 mei Kim Putters kan er met zijn verstand niet bij. “Het is schandalig”, zegt hij vanmorgen in Goedemorgen Nederland. “Misschien dat deze mensen de lezing van Hans Goedkoop nog even moeten terugkijken en moeten nadenken over wat ze gedaan hebben.”

De. groep demonstranten heeft het monument ontsierd met onder meer een protestbord tegen de coronamaatregelen, verklaren getuigen in het NHD. Een van hen droeg een omgekeerde Nederlandse vlaggen over de schouders, een symbool dat vaak opduikt bij demonstraties van voornamelijk rechtse agitatoren. Ook werden er liederen gezongen, tot ontzetting van de overige aanwezigen.

Ook in Groningen verliep het stiltemoment niet vlekkeloos omdat de klokken langer bleven luiden dan de bedoeling was. Daardoor begon de toespraak van commissaris van de Koning René Paas later en dat vertraagde de start van de twee minuten stilte.