FOK! Wat een weer: van warm naar koud

winterbanner

Hallo, hallo!

De afgelopen week was wat mij betreft prima. Het was minder grijs, de zon was meer te zien en de temperatuur was aangenaam. Ook was het in tegenstelling tot eerder droger. Vandaag kwam daar een eind aan.

Een regengebied trok van het noordwesten naar het zuidoosten, de temperatuur schoot omlaag. Mijn collega Stephan noteerde 13 mm neerslag rond half 4 vanmiddag. Mijn andere collega qltel had inmiddels 30 cm genoteerd. Ik kwam daar toen niet meer dan een honderdste vandaan met 3.0 mm. 

Ineens zakte de temperatuur, en snel. Binnen 3 uur was het al 5 graden kouder alhier. Dit komt door drukgebieden die wat met elkaar spelen. Eerder was dat goed te merken door de storm genaamd Corrie (Van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI). Vandaag speelde hetzelfde maar minder heftig, op de temperatuur na. 

Vanavond wordt het wat rustiger, al kan er vanuit het westen nog een buitje vallen. Aan de kust kan dit winterse neerslag zijn. Landinwaarts klaart het op door het vertrekkende regengebied. De temperatuur ligt rond 4-5 graden. 

Zaterdag blijft het vrijwel overal droog en komt de zon zo nu en dan tevoorschijn, het wordt zo'n 8  graden. 

Enkele wolkjes en een mooie blauwe lucht bij de rivier de Niers. (Foto: qltel)
Enkele wolkjes en een mooie blauwe lucht bij de rivier de Niers. (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!