Meer details Gran Turismo 7 bekendgemaakt

Sony heeft in een State of Play meer details laten zien van de racegame Gran Turismo 7. We doen een kleine greep uit de uitgebreide presentatie.

Gran Turismo 7 bevat meer dan 400 auto's van automerken over de hele wereld. Er zijn 34 locaties van over de hele wereld in de game te vinden met meer dan 90 lay-outs. En in toekomstige online updates zullen meer circuits en auto's worden toegevoegd.

Op de PlayStation 5 heeft de game ondersteuning voor 3D-audio om de posities van verschillende geluidsbronnen en hun bewegingen in een 3D-ruimte te horen. Ook de adaptieve triggers en haptische mogelijkheden van de DualSense controller worden gebruikt. Adaptieve triggers zorgen er bijvoorbeeld voor dat je vingertoppen het ABS-systeem voelen. Wanneer een echte auto met te veel snelheid een bocht in gaat, zullen de voorbanden voelbaar zijn.

Gran Turismo 7 heeft ook een creatieve tool die spelers kunnen gebruiken om verschillende content te maken. Herhalingen, in-game foto's, livery-ontwerpen en meer. De Showcase is een plaats waar deze inhoud kan worden gedeeld met andere spelers die jouw gemaakt creaties weer kunnen downloaden.

Gran Turismo 7 komt 4 maart uit op PlayStation 5 en PlayStation 4. De hele State of Play is hieronder terug te bekijken.