Albert Verlinde trekt keutel in na aangifte Humberto Tan: 'niet gezegd en niet bedoeld'

Zondagavond dropte Albert Verlinde in het programma Shownieuws een bom onder de stoel van Humberto Tan. Nadat Ali B nog even over de tong ging beweerde hij het volgende: "Dit speelt zich af in 2015 en 2016 toen had Humberto Tan zijn talkshow. Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending."

Hij vervolgde met: "En waarom vertel ik dat? Nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow. Waar het mij omgaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice, maar ik wil RTL oproepen om een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen gebeurden en bij The Voice én bij Humberto en we hebben ook nog het Expeditie Robinson-mars-verhaal en we hebben ook nog het Villa-verhaal van afgelopen jaar. Ik denk dat RTL kritisch moet kijken: jongens, wat was er in die tijd in vredesnaam aan de hand? Daar moet iedereen op aangesproken worden, ook de leidinggevenden.”

Humberto Tan doet de beschuldigingen af als 'kolder' en ontkende de beschuldigingen op Twitter. Hij bedankte namelijk iedereen na zijn show met een appje.

Update 18 januari 02.45 uur: Albert Verlinde wilde eigenlijk niet Humberto Tan ‘op één hoop gooien’ met het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice met zijn optreden zondagavond in Shownieuws. De roddelkoning trok maandagavond zijn keutel in op tv, nadat Tan aangifte om smaad of laster tegen Verlinde had gedaan. Maandagavond benadrukte Verlinde vooral wat hij niet had gezegd of had bedoeld.

Update 20.00 uur:  Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde wegens smaad en laster. Zo heeft zijn advocaat Robert Geerlings bevestigd aan RTL Boulevard.

Geerlings advocaat heeft het volgende statement uitgegeven: "De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice. De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow. Dat het kwalijke beeld van de heer Tan, dat door de heer Verlinde welbewust wordt geschept, zeer schadelijk is voor de reputatie en professionele activiteiten van de heer Tan spreekt voor zich. De heer Tan wenst daarom dat de heer Verlinde zich in een strafrechtelijke procedure zal verantwoorden voor zijn ongefundeerde beweringen en het moedwillig beschadigen van de reputatie van de heer Tan en zijn programma."

Update 13.15 uur: Humberto Tan krijgt inmiddels veel bijval van vrouwelijke BN'ers die de beschuldiging van Albert Verlinde weerspreken. Er lijkt zich nog niemand te hebben gemeld die Verlinde bijvalt, laat staan met bewijs. Tan heeft Verlinde op Twitter gevraagd waarom hij het principe 'hoor en wederhoor' niet heeft toegepast bij Tan.

Eerdere berichtgeving: