Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee"

Na een enerverende kwalificatie vanmiddag mag Max Verstappen morgen vanaf pole position starten bij de Grand Prix van Abu Dhabi. Met sterk teamwork en een goede ronde wist de Nederlander Lewis Hamilton achter zich te houden en daarmee is de eerste slag in de strijd om de wereldtitel geslagen.

"Het is een geweldig gevoel. We hebben de auto zeker verbeterd in de kwalificatie, want tot dusverre was het weekend een beetje wisselend. Ik ben hier ongelofelijk blij mee. Dit is natuurlijk wat we wilden, maar het is nooit makkelijk gezien de vorm van Mercedes in de afgelopen races. Nu kijk ik uit naar morgen, want dat is het belangrijkste", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander start morgen op de rode, zachtere band terwijl Hamilton op de hardere gele band van start gaat. Verstappen ziet hier geen nadeel in. "Het was wel het plan om op de medium compound banden te starten, maar ik blokkeerde op een rare manier in de eerste bocht. Ik voelde mij echter goed op beide banden. Mijn long runs op de zachte banden waren prima en in de avond is het wat koeler dus dat maakt het wat makkelijker voor de zachte banden. Het is erg belangrijk om een goede start te hebben en van daaruit zullen we proberen weg te rijden en onze eigen race te rijden. We zullen ons best doen en dan zien we waar we eindigen"

Terwijl bij de fans de zenuwen door de keel gieren blijft Verstappen rustig in de zinderende titelstrijd. "Ik was erg relaxed toen ik aan de kwalificatie begon. Ik weet dat ik altijd mijn uiterste best doe en ik weet dat mijn team mij altijd de best mogelijke auto geeft. We doen dat al het hele jaar en vandaag werkte dat erg goed."

Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ik ben hier ongelofelijk blij mee" (Getty Images / Red Bull Content Pool)