Verstappen: "Ik vind dat ik alleen hard racete. Volgens mij verdiende dat geen straffen"

Een bijzonder Formule 1-seizoen komt dit weekend tot een einde. Twee coureurs van verschillende teams die tot en met de laatste race strijden om de wereldtitel is alweer even geleden en het is aan Max Verstappen en Lewis Hamilton om dit racejaar een mooi einde te geven. Ongeacht de uitkomst van komend weekend is Verstappen alvast enorm trots op zijn team.

"Als team mogen we erg trots zijn op onze prestaties dit seizoen, als je ziet waar we vandaan komen en na de dominantie die er vorig seizoen was. Om nu voor het kampioenschap te strijden, tot en met de laatste ronde, is sowieso erg indrukwekkend", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ten overstaan van de internationale pers blikte Verstappen alvast een beetje terug op het seizoen. "Wat mezelf betreft ben ik erg blij met hoe het seizoen is gegaan. Ik was vorig jaar ook erg blij, maar we hadden toen niet het pakket om voor de titels te vechten. We hebben dit jaar races gewonnen en pole posities gescoord. Maar ook een paar ongelukkige momenten gehad, buiten onze schuld, maar dat hoort soms bij racen. Al met al denk ik dat we aardig goed gepresteerd hebben!"

De Red Bull-coureur vindt niet dat hij veranderd is door de jaren heen. "Ik vind dat ik dezelfde persoon gebleven ben. We hebben weer een seizoen achter de rug en ervaring opgedaan, maar ik denk dat ik lang geleden al klaar was voor een titelgevecht. Om eerlijk te zijn, als ik toen ik in 2015 in de Formule 1 kwam een auto had gehad die goed genoeg was voor het kampioenschap, dan denk ik dat ik daar vast voor had meegedaan. Een echt goede auto maakt je leven zoveel makkelijker."

Uiteraard werd Verstappen ook gevraagd terug te blikken op de chaotische race afgelopen weekend in Saudi-Arabië waarbij spannende inhaalacties, straffen en discussies je om te oren vlogen. "Niet alles geldt voor iedereen blijkbaar. De manier waarop ik verdedigde, werd ook door anderen gedaan, maar dat werd niet genoemd en volgde niet tot straffen. Ik begrijp het niet. Ik vind dat ik alleen hard racete. Volgens mij verdiende dat geen straffen. Andere coureurs deden hetzelfde, maar kregen geen penalties en dat is niet hoe het zou moeten zijn. Ik vraag alleen om het voor iedereen eerlijk te houden."

Verstappen gaat zondag op de eerste plaats voor de overwinning, de beste manier om zeker te zijn van de wereldtitel zo vindt hij. "Ik doe mijn uiterste best en probeer komend weekend te winnen. Dat is zo elk raceweekend dit jaar geweest en uiteindelijk is dat hoe je een kampioenschap wint. Ik voel me goed, ben relaxed en hier om te winnen."