Verstappen: "Komen wat snelheid te kort in de korte runs"

Vandaag ging het allesbeslissende raceweekend van 2021 van start in Abu Dhabi. Waar Max Verstappen in de eerste trainingssessie van de dag nog de snelste tijd neerzette moest hij aan het eind van de dag genoegen nemen met de vierde tijd. Op de verbouwde baan was het voor iedereen even zoeken, maar één ding was duidelijk, de baan is aanmerkelijk sneller geworden.

"Het circuit is leuker om te rijden. Over het algemeen zijn snellere bochten leuker. Vooral de laatste sector, die was iets krapper en off camber (bochten lopen naar buiten af). Ze zijn nog steeds off camber maar de bochten zijn ronder geworden. Ik vind de aanpassingen positief", zo concludeerde de Red Bull-coureur lezen we op Verstappen.nl.

Voor de Nederlander verliep nog niet alles naar wens tijdens de eerste twee trainingssessies. "We zijn nog steeds aan het leren en een paar dingen proberen te begrijpen, de korte runs gingen niet volgens plan, daar komen we wat snelheid te kort. De lange runs waren competitiever en dat is ook belangrijk."