Voormalig profvoetballer zwaar gewond na schietpartij

De man die werd neergeschoten in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost is de ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad. Hoefdraad speelde onder andere voor Ajax en Almere City. Aankomend seizoen zou de aanvaller uitkomen voor amateurclub ASG De Volewijckers in Noord.

"Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jergé Hoefdraad neergeschoten is en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht", zo laat de club weten via hun website. In het bedrijfspand in Zuidoost was vermoedelijk een feest aan de gang, over de toedracht van het incident kan de politie nog niets zeggen.

"Jergé wij zijn in gedachte bij je. We hopen op een spoedig herstel. Aan familie, vrienden en teamgenoten veel sterkte in deze tijd", laat het bestuur via het statement weten.

Succesvolle profcarrière
Hoefdraad zou aankomend seizoen gaan spelen in het eerste elftal van de club uit Noord. Hij begon zijn carrière in de jeugd van Ajax, waar hij samen speelde met bekende spelers zoals Ryan Babel en Urby Emanuelson.

Hij maakte zijn profdebuut bij RKC Waalwijk in 2004 en maakte vervolgens nog de overstap naar Almere City, Telstar en Cambuur. Hij eindigde zijn succesvolle profcarrière bij Almere City en zou nu na een korte pauze uitkomen voor De Volewijckers.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die bij het feest aanwezig waren en roept hen op om zich te melden. Ook zoekt de politie naar beelden van het incident, van een dashcam of van een smartphone. Deze beelden kunnen anoniem opgestuurd worden via meld misdaad anoniem.