Ex-advocaat Trump geeft toe dat fraudeclaim over stemmachines onzin was

Een voormalige advocaat van de vorige Amerikaanse president Donald Trump heeft toegegeven dat de door haar omschreven complottheorie over grootscheepse fraude met stemmachines tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen uit haar duim gezogen was.

De advocate Sidney Powell heeft gisteren aan de rechter gevraagd om een door Dominion Voting Systems (stemmachinebedrijf) tegen Powell aangespannen rechtszaak  te verwerpen.

Ze heeft na de winst van Joe Biden wekenlang zonder enig bewijs geroepen dat Dominion Voting Systems ( stemmachine-leverancier aan diverse Amerikaanse staten) deel uitmaakte van een vooropgezet frauduleus plan om de verkiezingen van Trump "te stelen".

Powell heeft Trump bijgestaan in een reeks verloren rechtszaken die door de ex-president waren aangespannen om de verkiezingsuitslagen te betwisten.

Dominion spande in januari een rechtszaak aan wegens laster tegen Powell. De fabrikant eist een forse schadevergoeding van minstens 1,3 miljard dollar (omgerekend 1,1 miljard euro) van de advocate.

Ook zijn Rudy Giuliani en Mike Lindell door Dominion voor de rechter gesleept wegens valse beschuldigingen van fraude bij de verkiezingen. Het stemmachinebedrijf sluit een rechtzaak tegen Trump niet uit. Meer hierover bij Nu.