Dertig basisscholen in West-Brabant negeren kabinet en blijven maandag dicht

De ruim dertig basisscholen van Lowys Porquin in West-Brabant gaan maandag niet open. Dat liet de organisatie vandaag weten in een brief aan ouders. 'We zien het als onze verantwoordelijkheid om onze scholen alleen open te stellen als we dit veilig, verantwoord en uitvoerbaar kunnen doen. Na overweging zijn we tot de conclusie gekomen dat dat op dit moment niet mogelijk is.' Zo meldt het AD.

De beslissing om de deuren gesloten te houden geldt zeker tot de carnavalsvakantie, schrijven de scholen. Noodopvang en het onderwijs op afstand gaan wel door op de aangewezen centrale locaties. 'Op deze manier hebben leraren ook langer de tijd om fysiek onderwijs ná de carnavalsvakantie goed voor te bereiden.'

Het bestuur van de scholen van Lowys Porquin heeft deze beslissing gemaakt vanwege de ‘onduidelijkheid over de opmars van de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant’, schrijft zij. Ook de onduidelijkheid over de mogelijke aankomende derde golf en de ‘strenge quarantaineregels’ op de scholen spelen mee in dit besluit.