Riiber ongenaakbaar in tweede etappe Seefeld Triple

Jarl Magnus Riiber heeft ook de tweede etappe gewonnen van de Seefeld Triple, de voornaamste etappewedstrijden in de noordse combinatie. Nabij Innsbruck was de Noor op de schans weer in topvorm en langlaufend kwam hij niet in de problemen.

Jarl Magnus Riiber was op de schans weer eens van topklasse en mocht dan ook als eerste beginnen aan de tien kilometer op de dunne latten. De Japanner Akito Watabe volgde 27 seconden na de Noor, alleen de snelle Fin Ilkka Herola bleef met 59 seconden nog binnen een minuut.

De Duitser Fabian Riesle vertrok na 1:14 minuten, het Oostenrijkse toptalent Johannes Lamparter na 1:19 minuten en verder nog de gevaarlijke Duitsers Eric Frenzel en Vinzenz Geiger op 1:44 en 1:58 minuten.

Riiber hoefde op de langlaufski's niet om te kijken, maar Watabe had het zwaar en al vrij snel had hij Herola in zijn nek hijgen, met Riessle en Lamparter er zo'n twintig tellen achter.

Herola en Watabe bleven vervolgens samen, Riessle en Lamparter kregen gezelschap van Frenzel en Geiger, maar leken te ver weg om de stap richting het podium nog te kunnen maken. Aan de finish wist Watabe, ruim achter winnaar Riiber, opvallend genoeg af te rekenen met Herola, terwijl Frenzel de sprint om plek vier won.