Assassin's Creed Valhalla onthult main theme, cinematische trailer en nieuwe EP

Ubisoft onthult vandaag een nieuwe versie van de cinematische trailer van Assassin’s Creed Valhalla met de vrouwelijke Eivor in de hoofdrol en een remix van de main theme. Deze is gecomponeerd door Sarah Schachner en Jesper Kyd in samenwerking met Einar Selvi. Het is het openingsnummer van de Extended Play ‘The Ravens Saga’.

De EP bevat zeven nummers en wordt het tweede album uit de officiële soundtrack van Assassin’s Creed Valhalla. De ‘The Ravens Saga’ EP, met originele composities van Jesper Kyd, Sarah Schachner en twee originele nummers van Einar Selvik, is nu te streamen op Spotify en aan te schaffen via iTunes.

De volledige ‘The Ravens Saga’ EP bevat onderstaande nummers:

  • Assassin's Creed Valhalla Main Theme (feat. Einar Selvik) - Sarah Schachner, Jesper Kyd
  • Son of Fjord - Jesper Kyd
  • Asgard – Hall of the Aesir (feat. Einar Selvik) - Sarah Schachner
  • Hausbrjótr - Skullcrusher - Einar Selvik
  • Odin’s Plunder - Sarah Schachner
  • The Well of Wyrd - Jesper Kyd
  • Vígahugr - Lust for Battle (Skaldic Version) - Einar Selvik

Over het componeren van de soundtrack zei Sarah Schachner: “We willen dat de sfeer van de soundtrack de luisteraar onmiddelijk naar een andere tijd en plaats brengt. Een plek vol mysterie en onzekerheid. We hebben Noorse instrumenten op een moderne manier gebruikt. De soundtrack vertegenwoordigt de reis van Eivor en de hoop van de Vikingen op een beter leven als ze naar het zuiden trekken.” Jesper Kyd voegde hieraan toe: “We willen de reis van Eivor tot leven brengen, wat hen [de Vikingen] drijft en de band die ze met hun familie hebben. Eivor is op zoek naar iets en dit verlangen om het te vinden is een belangrijk element dat wordt weerspiegeld in de melodie.

Assassin’s Creed Valhalla is vanaf 17 november 2020 verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Tevens is de game verkrijgbaar voor Xbox Series X en PlayStation 5 bij de lancering van deze consoles. Spelers die Assassin’s Creed Valhalla op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor de Xbox Series X of PlayStation 5. Ook gaat de game onderdeel zijn van UPLAY+, Ubisofts abonnementsservice.