Assassin's Creed Valhalla 'minimaal 30 fps' op next-gen consoles

In een ietwat opmerkelijke statement van Ubisoft tegenover Eurogamer Portugal laat de Franse ontwikkelaar weten dat de nieuwe Assassin's Creed Valhalla "minimaal 30 fps" draait op Xbox Series X, met een 4K-resolutie.

Ten eerste is het vreemd dat Ubisoft spreekt van 'minimaal' 30 fps aangezien lager niet echt een optie is. Het laat daarentegen wel wat ruimte voor hoop op een mogelijke grafische modus die framerate bevoordeeld ten opzichte van visuele pracht en praal, iets wat de PlayStation 4 Pro en Xbox One X ook al konden in sommige games. Of een game beschikt over verschillende grafische modi (quality/performance modes) is uiteindelijk een keuze van een game-ontwikkelaar zelf. Voor de hand liggende keuzes zijn dan bijvoorbeeld 1080p/1440p bij 60fps óf 4K bij 30fps.

Het lijkt er dus op dat framerate wederom geen voorkeur geniet. De vertaling van Eurogamer Portugal verklaart verder dat het spel op 4K-resolutie zal draaien en de laadtijden zeer kort zullen zijn. Veel gamers zijn bezorgd dat in de nieuwe generatie consoles 30 frames per seconde nog steeds min of meer de norm blijft. Gelukkig zijn er ook titels die heel wat anders laten zien; toen DiRT 5 vorige week werd onthuld, werd medegedeeld dat de nieuwste rallyracer van Codemasters op maar liefst 120 frames per seconde kan draaien op de Xbox Series X.

Het gaat desalniettemin nog niet echt lekker met de hypetrain van Assassin's Creed Valhalla. Toen na een indrukwekkende cinematic trailer men met veel bombarie een "gameplaytrailer" beloofde bleek het wederom een cinematische in-engine achtige demonstratie te zijn met vrijwel geen gameplay. Vervolgens werd bekend dat mensen die de season pass pre-orderen, of een editie van de game pre-orderen waar de season pass in zit, een 'exclusieve' story mission genaamd 'Legend of the Beowulf' krijgen. Nu dus mogelijk ook een gelockte framerate van 30fps, al is dat nog even afwachten.

Wat we in ieder geval weten is dat Assassin's Creed Valhalla op Xbox Series X een 'smart delivery'-titel is, wat inhoudt dat je de game kunt kopen voor Xbox One en dat deze automatisch werkt op de Series X zodra die lanceert. Als het goed is wordt er de komende periode nog veel meer losgelaten over de nieuwe Assassin's Creed, ongetwijfeld met échte gameplay. Nog even afwachten dus.

Submitter:  Bron: Eurogamer