Voorzitter boerenpartij uit kritiek op Hiddema

Caroline van der Plas, voorzitter van de Boer Burger Beweging, is niet te spreken over het optreden van Forum voor Democratie-parlementariër Theo Hiddema bij de protestacties van de boeren. 

De Boer Burger Beweging is een nieuwe politieke partij die 'het verschil wil maken door recht te doen aan de kracht van de agrarische sector: goed voor gezonde en prachtige producten die wereldwijd hun afzet vinden', zoals ze het zelf omschrijven. Van der Plas was zelf aanwezig bij diverse boerenacties de afgelopen dagen en ontmoette daarbij Hiddema. "Theo Hiddema van Forum voor Democratie vond het gisteren maar raar dat een boer zei dat hij gestudeerd had. Volgens hem hoef je niet te studeren als boer. Je gaat gewoon bij je vader in de leer. En hij dacht dat Voorne-Putten op de Veluwe lag.  Zoveel boerenhart heeft hij", aldus Van der Plas op Twitter.

"Ik stond ernaast. En hij was weinig serieus. Luisterde slecht en deed wat betweterig naar jonge boeren. Ik denk dat hij vooral de aandacht mooi vond. Veel media erbij enzo", zo vulde de voorzitter van BBB haar eerdere tweet aan.

"Nou, hij wist er weinig van hoor. Kwam buiten vragen wat hij moest gaan stemmen en wat er nou precies aan de hand was. Dat had hij al moeten weten, lijkt me. Volgens mij kwam hij naar buiten vanwege de vele media. Fotomomentje. En totaal geen serieuze vragen", aldus Van der Plas over Hiddema.

De strijd om de 'boerenstem' is geopend.