FVD Groningen: "Baudet is misschien verkeerd begrepen"

De fractie van Forum voor Democratie in Groningen zat in de maag met de uitspraken over de gaswinning van partijleider Thierry Baudet. De Groningers noemden de uitspraken van hun voorman ongelukkig maar willen hun leider niet afvallen.

In een uitzending van het FVD Journaal vond Baudet dat de problemen van de Groningers door de gaswinning niet overdreven moesten worden, het was geen genocide. Scheuren in je huis zijn vervelend, zo vertelde de FVD-voorman. "Dan moet je een weekendje ergens anders slapen", aldus de parlementariër over het 'ongemak'. 

Baudet benadrukte dat het economisch gezien belangrijk was om de resterende gasvoorraad op te pompen, maar wel met goede compensatie voor de getroffen Groningers.

"Thierry heeft het niet op de juiste manier gezegd. Zijn retoriek heeft het standpunt van FvD geen goed gedaan en is misschien verkeerd begrepen. Dat standpunt staat als een huis. Onze partij vindt dat de gaswinning niet naar nul moet. Het gas is economisch van groot belang. Als je de winning op zeven miljard kuub per jaar houdt, is dat goed. Wel moet je Groningers ruimhartig compenseren voor schade en meer werk maken van de versterking", zo licht Robert Pestman van Forum voor Democratie in Groningen toe in het Dagblad van het Noorden.

Pestman zegt zich te storen aan de bureaucratie in het gasdossier. "Dat vindt Thierry ook, maar laten we de NAM wel aan de loop houden, want anders wordt dat helemaal een sterfhuisconstructie. FVD wil de Groningers niet beledigen. We hebben overleg gehad over de situatie in Groningen. Maar laten we dit ook niet groter maken dan het is."