Geen Zwarte Piet bij landelijke intocht Sinterklaas

Het is half september en het kwik is onder de 20 graden gedaald, dat betekent maar één ding: tijd voor de zwartepietendiscussie, jaaaa! Wat betreft de NTR valt er weinig meer te discussiëren, want dinsdag is bekendgemaakt dat tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas alleen roetveegpieten ingezet zullen worden.

Zwarte Piet wordt uit Apeldoorn verbannen, zo hebben omroeporganisatie NTR en de gemeente Apeldoorn met elkaar afgesproken. De NTR is het aantal Zwarte Pieten al enkele jaren aan het afbouwen en is inmiddels dus op het punt aangekomen dat er enkel roetveegpieten te zien zullen zijn.

Het grootste voordeel lijkt overigens te zijn dat 'uitsluitend roetveegpieten' erop lijkt te wijzen dat we allerlei gare stroopwafelpieten, gele pieten, paarse pieten en dergelijke dus gelijk weer mogen vergeten, die zien we op 16 november tijdens de intocht niet meer terug.

Overigens zou het voor de Sint en zijn niet-gedouchte roetveegpieten nog wel eens een hele uitdaging kunnen worden om Apeldoorn te bereiken. De stad ligt bepaald niet aan zee en zo op het oog lijkt het Apeldoorns Kanaal wellicht ietwat krap voor een joekel van een stoomboot.

De vraag van de dag is uiteraard duidelijk: ranzige pepernoten, kruidnoten die men foutief pepernoten noemt, of heerlijke kruidnoten?