Super Mario Maker 2 bouwt uit

Heb je altijd al het idee gehad dat je betere levels kunt ontwerpen dan Nintendo? Dan kun je met Super Mario Maker 2 je lol weer op. Nintendo heeft de nodige details over de game bekendgemaakt tijdens de Direct van afgelopen nacht.

Net zoals in het eerste deel op de Wii U en 3DS, kun je in Super Mario Maker 2 weer je eigen levels creëren en delen met de wereld. Uiteraard is er het nodige toegevoegd en heb je veel nieuwe gereedschappen in je bouwkit. Zo kun je nu onder andere gebruikmaken van gladde hellingen, Snake Blocks die hun eigen pad volgen, Swinging Claws die Mario wegwerpen en ijspegels die op de spelers neerdalen. Dit en meer in de stijl van Super Mario Bros., Super Mario Bros 3, of Super Mario World. Daarnaast heb je de Super Mario 3D World-stijl met zijn eigen unieke features, zoals Cat Mario, paddenstoeltrampolines, Charvaargh – de Lord of Lava – en een Koopa Troopa-auto.

Waar het eerste deel bestond uit een verzameling losse levels om door te spelen, heeft Super Mario Maker 2 een ware singleplayer-campaign. Mario krijgt de taak om het kasteel van Peach opnieuw op te bouwen, maar hiervoor heeft hij de nodige munten nodig. En daarvoor moet hij zich door meer dan honderd levels bewegen.

Ben je door de story mode heen, dan kun je je wagen aan de vele creaties van andere spelers in de Course World Hub. Je kunt zoeken op populariteit van een level of op termen als “puzzle-solving” of “autoscroll”. Levels zijn vervolgens te downloaden om ze offline te spelen. Super Mario Maker 2 kent ook de nodige online multiplayer modi. Zo moet je in Multiplayer Versus als eerste het einde van een level behalen. Daar tegenover staat de Multiplayer Co-op, waarbij iedereen wint als een iemand het einde van een level bereikt. Als je wilt kun je zelfs lokaal samen met een vriend levels ontwerpen.

Wil je al deze en nog veel meer nieuwe functies nog eens op je gemak voorbij zien komen, kijk dan naar de Nintendo Direct hieronder. Super Mario Maker 2 verschijnt op 28 juni voor Nintendo Switch. Er is een Limited Edition beschikbaar waarbij je 12 maanden Nintendo Switch Online ontvangt. Heb je al een abonnement, dan wordt daar een jaar aan toegevoegd. Als je de Limited Edition voorbestelt krijg je hier bovendien een speciale Nintendo Switch-stylus bij in de stijl van Super Mario Maker 2.