Jongen (16) die meisje (6) verkrachtte en vermoordde niet blij met straf

In Groot-Brittannië speelt een opvallende rechtszaak. Het verhaal is dan ook hilarisch, want stel: je bent een jongen van 16 jaar en je trekt een meisje van 6 uit haar bed. Je neemt haar mee naar een donkere plek, verkracht haar - met ruim honderd wonden en 'catastrofale' schade aan haar genitaliën als resultaat - en maakt een einde aan haar leven, dan kom je toch ook niet meer bij van het lachen.

Ja, nee, dat is natuurlijk helemaal niet grappig, maar daar lijkt moordenaar Aaron Campbell anders over te denken. Tijdens zijn rechtszaak is het ellendige hoopje zuurstofverspilling veroordeeld tot minimaal 27 jaar in de cel, maar hij vermaakte zich opperbest tijdens de zaak. Zo moest hij 'er alles aan doen om te stoppen met lachen' gedurende de zaak over de moord, waar hij 'best tevreden' mee was. Volgens de tiener had hij al lopen fantaseren om 'iets overdreven' te doen en vond hij de verkrachtingsgedachte wel interessant.

Op de bewuste nacht dronk hij meer dan een hele fles wijn leeg en ging hij het huis in waar de 6-jarige Alesha MacPhail verbleef. Zij was daar op het Schotse eiland Bute met haar opa en oma, haar vader en diens nieuwe vriendin. Campbell kwam binnen en zag Alesha in bed liggen slapen: "Zodra ik haar zag dacht ik er alleen nog maar aan om haar te vermoorden", sprak de ademende drol. Hij tilde het meisje uit bed, zei dat hij een vriend van haar vader was, en ging over tot zijn gruwelijke daden.

Uiteindelijk was Campbell dankzij zijn eigen moeder de sjaak: zij had op camerabeelden gezien dat hij in de bewuste nacht drie keer vertrokken was uit hun huis, in dezelfde straat als het huis waar Alesha verbleef. Moeder dacht dat hij wellicht iets gezien had en dat klopte ook wel, maar hij bleek het van wel héél dichtbij gezien te hebben. De politie had even nodig voor ze hem vonden, iets wat hij 'vrij amusant' vond.

Enfin, Campbell is dus veroordeeld tot 27 jaar celstraf en is in beroep gegaan, dus dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd.