Rob van Holten nieuwe voorzitter Uber Taskforce

Rob van Holten is door het college van burgemeester en wethoudersvan Amsterdam  aangesteld tot voorzitter van de Uber Taskforce. Deze taskforce is een nieuw samenwerkingsverband tussen verschillende partijen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Na een reeks ongelukken waarbij uberchauffeurs betrokken waren, kwam het bedrijf onder vuur te liggen. Uber trof verschillende maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Uber-directeur Thijs Emondts liet eerder al weten dat er een taskforce zou komen, en nu is dus ook bekend wie die zal voorzitten.

In de taskforce zitten experts van de gemeente, Uber, en ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wethouder Sharon Dijksma heeft samen met Uber besloten om het samenwerkingsverband op te zetten.

De in Amsterdam geboren Rob van Holten heeft al veel ervaring in de vervoerswereld. Hij was in 2008 namelijk medeoprichter van QBuzz en was tot 2014 ook directeur van dat bedrijf. De gesprekken in de Uber Taskforce zullen op 28 februari beginnen.