Skeletonster Bos 8e op 'heilige' baan St Moritz, Yun wint weer

Skeletonster Kimberley Bos heeft tijdens de World Cup in het Zwitserse St Moritz een keurige achtste plek gepakt. De Nederlandse zette een zevende tijd neer in de eerste run en leverde één plekje in na run twee op de enige natuurbaan ter wereld, waar de skeletonsport meer dan een eeuw geleden begon.

De Russische startraket Elena Nikitina pakte in de eerste run de leiding, maar Mirela Rahneva uit Canada zette een fenomenaal goede tweede run neer. Haar achterstand van 0,11 seconden maakte ze meer dan goed en met 0,23 tellen voorsprong op Nikitina pakte Rahneva de winst. De Duitse Jacqueline Lölling moest 0,86 seconden toegeven en werd derde, voor landgenotes Tina Hermann (+0,90) en Sophia Griebel (+1,01).

De tweede run bij de vrouwen (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst voor de derde keer in vier jaar naar olympisch kampioen Yun Sung-bin uit Zuid-Korea. In de eerste run zette hij de Rus Nikita Tregubov op 0,30 seconden, terwijl diens landgenoot Alexander Tretiakov op 0,33 seconden stond. Tretiakov pakte zijn landgenoot in run twee met een dijk van een afdaling en wist zo na dertien mislukte pogingen éindelijk het podium te halen op de heilige baan van St Moritz. Dat deed hij op 0,20 seconden van winnaar Yun, zeven honderdsten voor Tregubov.

De Letse grootmeester en tigvoudig World Cup-kampioen Martins Dukurs gleed bij de start van de eerste run weg en plaatste zich met de twintigste stek nog maar net voor de tweede manche, waarin hij wel naar de achtste plek steeg.