Internazionale verslaat Napoli in blessuretijd

Internazionale heeft de Serie A-topper tegen Napoli met 1-0 gewonnen. Lautaro Martinez maakte in blessuretijd de winnende treffer.

Inter begon uitstekend aan de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap knalde Mauro Icardi de bal op de lat. Ook in de rest van de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. De beste kans was voor Icardi maar vlak voor rust werd de bal van de lijn gehaald door Kalidou Koulibaly.

De tweede helft was matig. Beide ploegen speelden slordig en kregen weinig kansen. Met nog tien minuten te spelen kreeg Kalidou Koulibaly in één minuut twee keer geel: eerst voor een overtreding aan de zijlijn en daarna een tweede gele kaart voor een cynisch applausje naar de arbiter.

Ondanks dat Napoli met tien man verder moest leek de ploeg uit Napels er toch met de winst er vandoor te gaan. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Napoli tot tweemaal toe kans om een doelpunt te maken, maar eerst lag Inter-doelman Samir Handanovic in de weg en later bracht verdediger Kwadwo Asamoah redding op de doellijn.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wél raak. Invaller Lautaro Martinez schoot raak uit een voorzet en zo bezorgde hij de Nerazzurri de winst. Door de winst heeft Internazionale nog een achterstand van vijf punten op Napoli. Juventus, dat woensdag gelijk speelde tegen Atalanta Bergamo, heeft een voorsprong van negen punten op Napoli.