NASA-wetenschapper: 'Aliens mogelijk al op aarde geweest'

Het zou zomaar kunnen dat de aarde al eens door buitenaards leven is bezocht. Dat zegt NASA-computerwetenschapper Silvano Colombano, in een verklaring over de alienzoektocht.

Volgens Colombano zijn onze aannames helemaal verkeerd, puur omdat het leven dat wij kennen op basis van water en koolstof fungeert. Zo komt hij met een paar door mensen gemaakte aannames, vier in totaal. Daarbij geeft hij aan dat die best fout kunnen zijn, mogelijk zelfs finaal.

Zo zou het onmogelijk zijn om te reizen van ster naar ster, maar volgens Colombano is dat slechts voor onze huidige technologie te ver. Ook nemen wij doorgaans aan dat ook buitenaards leven op koolstof is gebaseerd, maar als het aan de computerwetenschapper ligt is die stelling vrij gedateerd.

Na krap een half eeuwtje computerontwikkeling hebben wij het al over 'superintelligent'...stel je eens miljoenen jaren voor, misschien zijn levensvormen dan wel omnipotent? Mogelijk zijn de aardebezoekers hyperintelligent, maar ontzettend klein, waardoor ze met ons blote oog niet te spotten zijn.

Wil je weten wat Colombano te vertellen heeft over een dergelijk wezen? Goed nieuws, zijn hele rapport is hier te lezen.

Het thuis van buitenaardse bezoekers, vredelievend of ruziezoekers? (Foto: NASA)
Het thuis van buitenaardse bezoekers, vredelievend of ruziezoekers? (Foto: NASA)