Trump is met Thanksgiving vooral dankbaar voor ... Trump

Donderdag werd het grote familiefeest en nationale feestdag Thanksgiving in de Verenigde Staten gevierd. Een feest vooral bedoeld om samen met de familie dankbaar te zijn voor al het goede in het leven. Trump werd aan  het einde van een persconferentie ook nog even gevraagd waar hij nou vooral zo dankbaar voor was. En Trump antwoordde zoals alleen Trump dat kan.

"Ik ben dankbaar dat ik zo'n fantastische famile heb en dat ik een enorme bijdrage aan dit land heb gegeven. Ik heb een enorme bijdrage aan dit land gegeven. Dit land is zoveel sterker in vergelijk met de tijd toen ik president werd, dat geloof je niet", aldus de president. "Je ziet het, maar we zijn zoveel sterker dat men het gewoon niet kan geloven. Als ik buitenlandse leiders ontmoet, dan zeggen zij 'we kunnen niet geloven hoeveel sterker de Verenigde Staten zijjn in vergelijk met twee jaar geleden'. Ik heb veel vooruitgang geboekt."

En met die woorden verliet een trotse president de persconferentie.

Trump's staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Andrea Thompson vond in Thanksgiving een mooie dag om dank te zeggen aan de Amerikaanse wapenindustrie. "Ik ben dankbaar voor de Amerikaanse wapenindustrie, die het beste gereedschap ter wereld maakt en die mede dankzij de verkoopafdeling van Buitenlandse Zaken belangrijke partners zijn in het bewaren van de internationale veiligheid." Uiteraard gevolgd door #Thanksgiving.