NHL: Bizar snelle hattrick Point, Islanders kloppen Rangers in spektakelstuk

De ijshockeyers van de New York Islanders hebben thuis in het Barclays Center in Brooklyn een waar spektakelstuk gewonnen tegen de rivalen van de New York Rangers: 7-5.

Na vijf minuten leek het ineens even fout te gaan, want Chris Kreider en Fredrik Claesson zorgden binnen 35 seconden voor een 0-2 voorsprong voor de Rangers. Krap vijf minuten later stond het echter al gelijk dankzij Anthony Beauvillier en Brock Nelson.

Vroeg in de tweede periode was Beauvillier weer trefzeker, maar Kevin Hayes trok de stand gelijk. Twee minuten later maakte Beauvillier zijn hattrick al compleet door de 4-3 te scoren, gevolgd door goals van Anders Lee en Leo Komarov: 6-3. Kreider en Filip Chytil brachten de Rangers weer helemaal terug, maar een goal van Cal Clutterbuck in de laatste halve minuut gooide de boel definitief op slot: 7-5.

Beauvillier was overigens niet de enige die donderdag een hattrick scoorde. Brayden Point zorgde namens de Tampa Bay Lightning op bezoek bij de Pittsburgh Penguins voor een bijzonder stukje ijshockey. Nadat Patric Hornqvist en Phil Kessel de Bruins op 2-0 hadden gezet, was Point drie seconden voor het einde van de eerste periode goed voor 2-1. In de tweede periode was hij na 41 seconden weer trefzeker en na 1:28 minuten scoorde hij ook de 2-3.

Point had zo in totaal welgeteld 91 seconden nodig voor zijn hattrick, de op vijf na snelste ooit in de NHL. Hornqvist trok de stand overigens snel gelijk, maar een goal van Yanni Gourde bezorgde Tampa Bay de 3-4 winst.

Uitslagen NHL donderdag
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 7-3
New York Islanders - New York Rangers 7-5
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 0-3
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 3-4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 2-1
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 6-2
Arizona Coyotes - Nashville Predators 2-1
Calgary Flames - Montreal Canadiens 2-3
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3-5

De rappe hattrick van Point (Bron: YouTube)

Islanders - Rangers (Bron: YouTube)