FOK! Wat een weer: tussen zomer en herfst in

Moggé!  

Ja, het is duidelijk dat we nu tussen twee seizoenen inzitten. Ik kom eerdaags wel met een terugblik over de misschien wel historische zomer die we achter de rug hebben. Toch wil het ook nog niet meteen herfst worden. Het is saai, maar wel met verschillende tegenstellingen. Lagedruk vinden we vooral ten noorden en westen van ons land, terwijl het Azorenhoog akelig dicht ten zuiden van ons land ligt. Deze zorgt ervoor dat actieve storingen vanaf de Atlantische Oceaan ons niet of slechts in beperkte mate ons kunnen bereiken.  Het zuiden zit het dichtst bij de hogedruk en het noorden bij de lage.

In het noorden is het ook vandaag bewolkt met hier en daar wat regen, terwijl het in het zuidoosten regelmatig mooi opklaart. Daar kan het dan ook 25 graden worden. In de bewolking en lichte neerslag in het noorden is het met 18 graden wel bekeken. Later in de avond kan het in datzelfde noorden wat harder gaan regenen, want dan komt die storing zuidwaarts afzakken.

Woensdag regent het ook in het midden af en toe. Donderdag nog in het zuiden. Daarmee stroomt wel duidelijk koelere lucht het land binnen. Met een graad of 17 houden we het wel bekeken vanaf woensdag. Mogelijk komt er warmer weer aan in het weekend, maar daar komen we later over te spreken. 

Fijne dagen!  

Zonkracht  

Nederland

Zonsondergang bij Gotland. (Foto: Interpretatie)
Midden op zee nabij Gotland maakte Interpretatie deze fraaie foto van de zonsondergang. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!