Van der Sar: "Verhaal over Man United is onzin"

Edwin van der Sar werd onlangs gelinkt aan een terugkeer bij Manchester United. De algemeen directeur van Ajax wil daar echter niks van weten.

In de Engelse media werd Van der Sar genoemd als kandidaat om op Old Trafford de nieuwe director of football te worden. "Ik zag een paar weken geleden wat in de pers inderdaad. Dat verhaal over United is onzin", laat hij aan Ajax Inside weten. "Ik heb volgens mij nog een tweejarig contract. Ajax is mijn club en ik zou graag langer willen blijven. Het succes waar we naartoe streven en willen behalen is heel mooi."

Van der Sar hoopt bij Ajax ooit weer hetzelfde mee te maken als in het seizoen 2016/17, toen de finale van de Europa League werd gehaald. "De ontlading die we hadden toen we in Lyon de finale haalden… Ik ben normaal heel erg serieus en kan rustig kijken. Zo ben ik altijd geweest en ik denk dat dat een kracht is als directeur. Ik laat mij niet uit mijn evenwicht brengen. De halve finale was zo spannend, dat was een hele mooie."

Met drie overwinningen en een gelijkspel staat Ajax na vier speelronden in de Eredivisie twee punten achter koploper PSV. Na de interlandperiode spelen de Amsterdammers een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Vervolgens is op woensdag 19 september de aftrap van de Champions League tegen AEK Athene (thuis).