Tour: Etappe 20 - De beslissing, tijdrijden in het Baskenland

De Tour de France van 2018 wordt vandaag beslist met een tijdrit van 31 kilometer. Heel spannend gaat het allemaal niet worden, dus wat dat betreft kunnen we het wel schriftelijk afdoen: klassiekerspecialist Geraint Thomas wint de Tour.

Dan hebben we dat weer gehad en kunnen we over naar de wél boeiende dingen van vandaag: de tijdrit wordt namelijk gereden in het Franse deel van het Baskenland. Als er één plek op aarde is waar men helemaal waus is van wielrennen, dan is dat het Baskenland wel, dus dat wordt erg mooi.

Als er op FOK! één user is die helemaal waus is van het Baskenland is het Rellende_Rotscholier wel en laat hij nou net degene zijn die constant de uitgebreide voorbeschouwingen schrijft. Die is vandaag hier te vinden, vol geilen op de Basken en details over de rit, dus veel leesplezier.

Voor alle starttijden kun je hier terecht. Lawson Craddock opent de debatten om 12.00 uur, de toppers in het klassement komen vanaf grofweg kwart over vier in actie voor de tijdrit van een kleine drie kwartier. Eurosport, de NOS en Sporza, alles is er vanaf het begin live bij.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van de slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)