Troll verpest wapenstilstand Fortnite, krijgt high score

Gisteren vond er in het battle royale-spel Fortnite een zogenaamd 'rocket event' plaats, een soort in-game festiviteit waar al meermaals van te voren op cryptische wijze naar was gehint. Tijdens het event werd er in het spel, op alle platforms tegelijk, een raket gelanceerd en spelers over de hele wereld legden hun wapens neer om samen in harmonie de lancering te aanschouwen. Op een enkeling na...

Met behulp van Fortnites bouw-mechanics maakten spelers gezamenlijk torenhoge bouwsels om het 'platfond' van de spelwereld te bereiken en vanaf dat platform de raketlancering te bekijken. Terwijl maar liefst 48 man netjes op een rijtje zat te kijken naar de lift-off, was er opeens iemand die meende roet in het eten te moeten gooien. Met een paar voltreffers liet Fortnite-speler Elemental_Ray het enorme platform als een kaartenhuis instorten waarna iedereen die erop stond te pletter viel.

Elemental_Ray is gezien zijn track-record niet echt gewend aan succes, met een karige k/d-ratio van 0.54 en nog geen enkele overwinning op zijn naam. Desondanks zorgde bovenstaande actie ervoor dat hij nu met 48 kills bovenaan de Fortnite 'most single match kills' leaderbord staat, en daarmee de Nederlandse speler Fínest van de troon heeft geslagen.

Met zijn stunt heeft Elemental_Ray gezorgd voor een verhitte discussie over 'griefing' in multiplayergames, een onderdeel van online gaming dat in het verleden al veel vaker onderwerp van discussie is geweest. Enerzijds zijn er veel mensen die vinden dat de beste kerel een uniek, overduidelijk non-combat-evenement heeft verpest met zijn actie, maar er zijn ook genoeg mensen die aangeven dat het in de geest van het spelconcept was; Fortnite is per slot van rekening gestoeld op het last-man-standing-principe.