MLB: Gregorius kan Yankees net niet aan zege helpen

De honkballers van de New York Yankees hebben in de eigen Bronx een nederlaag geleden tegen de Baltimore Orioles. Er moest flink voor geknokt worden, want pas na vijf extra innings werd het duel beslist.

Via onder meer twee homeruns van Manny Machado namens de Orioles stond het na zeven innings 2-3 voor de Orioles. In de achtste inning kwam Didi Gregorius aan slag en de Nederlander, dit seizoen lekker op dreef, sloeg weer toe: hij mepte de bal de tribunes in en trok de stand gelijk, 3-3.

Vervolgens werd er niet gescoord en dus moesten extra innings gespeeld worden. In de elfde dacht Gregorius na een totaal mislukte worp van Mychal Givens de winnende run binnen te lopen, maar Givens lette op, blokkeerde de thuisplaat en tikte de Amsterdammer uit. De dertiende inning leverde een zeer fraaie vangbal op van Aaron Judge, die de Yankees in de wedstrijd hield.

In de veertiende inning bleek het net mislopen van de winnende run door Gregorius de Yankees de kop te kosten: Pedro Alvarez van de Orioles zag dat de honken bezet waren en sloeg een grand slam, een homerun met alle drie honken bezet. Onder meer Jonathan Schoop kwam over de thuisplaat en het bleek genoeg om de Orioles de 3-7 winst te bezorgen.

Uitslagen MLB vrijdag
Cleveland Indians - Kansas City Royals 3-2
Colorado Rockies - Atlanta Braves 3-8
New York Yankees - Baltimore Orioles 3-7
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 14-3
Texas Rangers - Toronto Blue Jays 5-8
Houston Astros - San Diego Padres 1-4
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 5-4
Los Angeles Angels - Oakland Athletics 13-9

Yankees - Orioles (Bron: YouTube)