Beachvolleybalsters Stubbe/Van Iersel naar laatste zestien in Den Haag

Beachvolleybalsters Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het Dela Open in Den Haag, een toernooi op het op een na hoogste niveau van de World Tour beachvolleybal.

Het als achtste geplaatste duo, dat pas sinds kort samenspeelt, won in drie sets te sterk voor het als negende geplaatste Amerikaanse koppel Claes/Hughes (21-18, 17-21, 17-15). Omdat Stubbe/Van Iersel donderdag ook al wonnen van het Letse duo Graudina/Kravcenoka (19-21, 21-14, 21-19) zijn ze poulewinnaar in groep H en zijn zeker van een plek in de achtste finales.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink moeten zich via de tussenronde zien te plaatsen voor de achtste finales. Het Nederlands koppel verloor hun openingswedstrijd tegen Maia/Lima, wonnen vrijdag wel hun tweede partij met 21-14 en 21-16 Fendrick/Cook uit Amerika.

Voor Jolien Sinnema en Laura Bloem zit het toernooi erop. Ze verloren hun beide groepswedstrijden.

Bij de mannen zijn Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Bouter ook al zeker van de volgende ronde. De beide koppels wonnen hun eerste wedstrijd in de poule. Voor Dirk Boehlé en Steven van de Velde zit het toernooi er wel op. Ze moesten vrijdag winnen van het Amerikaanse duo Kolinske/Evans (21) om verder te gaan, maar verloren in drie sets (24-22, 17-21, 9-15).