Willems: "Terecht dat ik niet geselecteerd werd"

Jetro Willems speelde ruim een jaar geleden zijn laatste interland en vindt het terecht dat hij lang niet geselecteerd werd.

16 oktober van 2016 kwam Willems voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. Sindsdien maakte de linksback geen minuten meer in Oranje. De oud-speler van PSV vindt het terecht dat hij niet werd opgeroepen.

"Ik voetbalde afgelopen seizoen niet goed genoeg. Je moet in Oranje staan als je het verschil kunt maken, de bondscoach vond kennelijk dat ik dat nog niet kon", vertelt Willems in gesprek met Voetbal International. "Voor hem was ik blijkbaar nog niet goed genoeg. Wat moet ik zeggen dan? Dat ik in de Bundesliga voetbal en iedere wedstrijd speel? Nee joh, ik moet op het veld laten zien dat de trainer niet om mij heen kan."

"Ik ga mezelf nu toch niet het Nederlands elftal in lullen. Ik hou niet van klagen en vragen. Waarom zit ik er niet bij? Waarom ben ik niet gebeld? Daar doe ik niet aan. Waarom zou ik bij Oranje moeten zitten als ik niet goed speel? Het was terecht dat ik niet was geselecteerd."

Het Nederlands elftal verkeert in een moeilijke periode, maar Willems heeft vertrouwen. "Wat mij betreft gaat een nieuwe, jonge bondscoach het nu doen. Wat moderner. Het is natuurlijk niet zo dat we niet meer kunnen voetballen. We hebben echt nog genoeg goede spelers."