Nederlandse voetballers scoren in het buitenland

Naast de Nederlandse voetballers in uiteraard de Eredivisie en in de grotere competities, zoals de Premier League en Bundesliga, zijn er ook flink wat die in kleinere Europese competities spelen. Daar doen Nederlanders het best prima en ook dit weekeinde werden de nodige goals gemaakt, waar we even een overzichtje van maken.

We beginnen in Finland, waar RoPS uit Rovaniemi zaterdag thuis tegen FC Inter speelde. Niemand minder dan de van De Graafschap overgekomen Nathaniel Will opende er al na vier minuten de score, waarmee hij zijn ploeg op weg hielp naar een 4-2 zege.

In Israël speelde Ironi Kiryat Shmona thuis tegen Maccabi Tel Aviv, waarbij voor rust al een 0-2 achterstand op het bord stond. De van Excelsior overgekomen Nigel Hasselbaink kon de nederlaag niet voorkomen, maar scoorde bij zijn debuut wel meteen: 1-2.

Ook op Malta lopen Nederlandse benen op de velden, bij promovendus Lija Athletic om precies te zijn. Djamel Leeflang, al een paar jaar actief op Malta, speelde zijn tweede wedstrijd voor de club, maar kon een nederlaag op bezoek bij Mosta niet voorkomen. In de slotminuten scoorde de Nederlander Lija's eerste goal van het seizoen: 3-1.

Bij het Slowaakse AS Trencin staan meerdere Nederlanders onder contract en op bezoek bij MFK Ruzomberok was het Rangelo Janga - technisch gezien een Curaçaoenaar - die een van de drie treffers liet noteren. Vorig jaar was hij goed voor veertien goals, nu heeft hij er weer twee op zijn naam bij Trencin.

Ricky van Wolfswinkel laat bij FC Basel zien het neusje voor de goal absoluut niet kwijt te zijn. Vitesse's topscorer van vorig jaar heeft in Zwitserland nu zes wedstrijden gespeeld en zondag noteerde hij op bezoek bij Sion alweer zijn zesde treffer: 1-1.

De 25-jarige Mick van Buren lijkt voor het eerst een belangrijke rol bij Slavia Praag te krijgen. Hij stond thuis tegen Mlada Boleslav in de basis en schoot zijn ploeg met twee goals in de eerste helft op weg naar een 4-0 overwinning.