Grol en Polling naar WK judo, Franssen ontbreekt

Hoofdcoach Maarten Arens heeft de selectie bekendgemaakt voor het WK judo in Boedapest. Kim Polling en Henk Grol maken hun rentree in de selectie na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Juul Franssen, die eerder in onmin met de judobond leefde, is er niet bij. De judoka die uitkomt in de klasse tot 63 kilo, dwong begin mei via een kort geding af dat ze weer mag worden toegelaten bij internationale wedstrijden, maar sindsdien heeft ze aan geen enkele wedstrijd meegedaan. Volgens een persbericht van de JBN is in gezamenlijk overleg besloten dat Franssen het WK in Hongarije laat schieten. Beide partijen zullen binnenkort gezamenlijk meer communiceren over haar specifieke situatie.

De wereldkampioenschappen zijn van 28 augustus tot en met 3 september in de Hongaarse hoofdstad. Op 3 september, staat voor het eerst de gemixte landenwedstrijd op het programma. Nederland doet ook mee aan dit nieuwe onderdeel, dat onlangs definitief aan het Olympische programma is toegevoegd. Deze landenwedstrijd bestaat uit zes wedstrijden in drie dames- en drie herenklassen.

Selectie dames
Margriet Bergstra (-57 kg), Sanne van Dijke, Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg), Tessie Savelkouls (+78 kg).

Natascha Ausma (-70 kg) en Karen Stevenson (-78 kg) zijn aangewezen als reserve.

Selectie heren
Sam van 't Westende (-73 kg), Frank de Wit (-81 kg), Noël van 't End (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg), Roy Meyer (+100 kg).