Microtransacties aanwezig in Shadow of War

Warner Bros. heeft aangekondigd dat Middel-Earth: Shadow of War microtransacties zal bevatten. Spelers kunnen met echt geld goud kopen, waarmee Loot Chests, War Chests, XP Boosts en bundels gekocht kunnen worden.

Loot Chests bevatten willekeurige gear van variërende zeldzaamheid. Spelers kunnen deze gear gebruiken en upgraden, net als normale gear. War Chests bevatten Orcs die je kunt opnemen in je leger en 'Training Orders' om de orcs sterker te maken. XP boosts zorgen uiteraard voor meer XP. Warner Bros. benadrukt dat spelers alle gear zonder microtransacties kunnen bemachtigen; het is enkel om het proces sneller en eenvoudiger te maken.

De items kunnen gekocht worden met gold, zoals gezegd, dat ook in-game verdient wordt op specifieke mijlpalen in de game en door mee te doen aan community challenges. Daarnaast is er Mirian, een tweede currency dat spelers verdienen door het verslaan van Treasure Orcs, het vernietigen van gear en door het simpelweg in de wereld van Shadow of War te vinden.

Shadow of War lanceert 10 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Shadow of War