Van Gerwen zegeviert op European Darts Matchplay na winst op Suljovic

Michael van Gerwen staat in de halve finales van de European Darts Matchplay in Hamburg. De wereldkampioen won in de kwartfinales met 6-4 van Peter Hudson. De volgende tegenstander is Michael Smith. 

Van Gerwen kwam goed uit de startblokken en kwam snel op 5-0, één leg van de overwinning. De Brabander schakelde vervolgens een tandje terug en zag Hudson terugkomen tot 5-4. Van Gerwen was op tijd bij de les en won vervolgens wel met 6-4. Hij neemt het zo in de halve finales op tegen Michael Smith. De winnaar van Gibraltar Darts Trophy won met 6-2 van Joe Cullen. 

De andere halve finale gaat tussen Mensur Suljovic en Cristo Reyes. Suljovic won in de kwartfinales met 6-3 van Dave Chisnall en Reyes versloeg met dezelfde cijfers Stephen Bunting. Een stream voor de halve finales en finale is hier te vinden. 

Update 21.25 uur

Mensur Suljovic is de eerste finalist. Hij wint wijn halve finale met 6-3 van Cristo Reyes. 

Update 21.50 uur

Van Gerwen mocht aan de partij beginnen, maar Michael Smith pakte in elf darts en met een 94-finish de eerste leg. Van Gerwen herstelde zich en kwam 2-1 en 5-2 voor. Smith mocht nog 144 uitgooien, voordat Van Gerwen de wedstrijd naar zich toe trok met 6-3. De finale tussen Van Gerwen en Mensur Suljovic zal om 22.10 beginnen. 

Update 22.35 uur

Suljovic miste op een 2-1 achterstand dubbel 18 voor een 141-finish. Van Gerwen knalde dubbel vier wel raak, waardoor hij een break pakte. Het werd 4-2, waarna Van Gerwen 54 uitgooide voor 5-2.

Op 5-2 wist Suljovic nog even 164 uit te gooien, maar dat bleek het laatste kunstje van de Oostenrijker. Een leg later was het Van Gerwen die 75 uitgooide en daarmee de partij met 6-3 naar zich toe trok. Suljovic had met 106 wel een hoger gemiddelde dan Van Gerwen. De wereldkampioen kwam 'slechts' tot 102. Op de dubbels was Van Gerwen met 60% om 33% wel beter. 

Het is de tweede zege voor Van Gerwen op de Euro Tour dit jaar. Overall is het zijn achtste toernooizege in 2017. Hij komt hiermee opgelijke hoogte met Peter Wright. Volgende week gaan de darters naar Wigan voor Players Championship 13 en 14. 

Uitslagen kwartfinales - European Darts Matchplay 
Mensur Suljovic 6-3 Dave Chisnall
Cristo Reyes 6-3 Stephen Bunting
Michael Smith 6-2 Joe Cullen
Peter Hudson 4-6 Michael van Gerwen

Halve finales
Mensur Suljovic 6-3 Cristo Reyes
Michael Smith 3-6 Michael van Gerwen

Finale

Michael van Gerwen 6-3 Mensur Suljovic

Michael van Gerwen de beste tijdens European Darts Matchplay. (PRO SHOS/Joris Verwijst)
Michael van Gerwen de beste tijdens European Darts Matchplay. (PRO SHOS/Joris Verwijst)