Miami Dolphins houden zicht op play-offs na winst op New York Jets

De Miami Dolphins hebben door de winst op de New York Jets nog altijd zicht op de play-offs van de NFL. Vorige week werd Dolphins-quarterback Ryan Tannehill nog met gescheurde kruisbanden van het veld gedragen en leek het seizoen voorbij voor de Dolphins.

De Jets, die dit seizoen nog maar vier wedstrijden wisten te winnen, begonnen sterk en kwamen na een touchdown van wide-receiver Robby Anderson op voorsprong. De Dolphins kwamen pas in het tweede kwart tot scoren door een korte 1-yard pass van quarterback Matt Moore naar tight-end Dion Sims. Kicker Andrew Franks miste de PAT (Point After Touchdown) waardoor de Jets nog op voorsprong bleven (7-6). Met nog twee minuten te gaan in de eerste helft maakte Kenny Stills na een 52-yards reception weer een touchdown voor de Dolphins.  Franks wist dit keer de PAT wel te maken (7-13). De Jets probeerde net voor rust nog wat terug te doen, maar kwamen niet verder dan een 48-yards field goal wat een ruststand van 10-13 opleverde.

Ook de tweede helft leek goed te beginnen voor de Jets. Een pass van Moore richting wide-receiver DeVante Parker werd onderschept, waardoor de Dolphins hun voorsprong niet konden uitbreiden. Hierna ging het echter snel bergafwaarts voor de Jets. De punt van Jets-punter Lac Edwards werd geblokt en de bal teruggelopen voor een touchdown (10-20). De eerstvolgende keer dat de Jets de bal hadden gooide quarterback Bryce Petty een interception waardoor de Dolphins meteen weer de mogelijkheid kregen om te scoren. Moore en Sims deden het kunstje uit het tweede kwart over en scoorden na een 1-yard pass (10-27). Enkele minuten later wist de ervaren Moore na een prachtige 66-yards pass wide-receiver Jarvis Landry te vinden voor de vijfde en laatste touchdown van de Dolphins (10-34).

In het vierde en laatste kwart kwamen de Dolphins niet tot scoren, maar de gifbeker voor de Jets was nog lang niet leeg. Na een miscommunicatie in de linie van de Jets braken Dolphins-verdedigers Ndamukong Suh en Cameron Wake allebei door en raakten Petty tegelijk, waardoor de quarterback niet meer kon doorspelen en werd vervangen door Ryan Fitzpatrick. De Jets maakten voor het einde nog wel een field goal en zorgden zo voor een eindstand van 13-34.

De winst op de Jets was de negende overwinning van het seizoen en daardoor zijn de Dolphins voor het eerst sinds 2008 verzekerd van een “winning season”. Om de play-offs te halen moeten de Dolphins volgende week winnen van de Buffalo Bills en de resultaten van de overige wedstrijden afwachten.