Xbox One-streaming naar Oculus Rift mogelijk vanaf 12 december

Microsoft heeft via Xbox Wire bekendgemaakt dat Xbox One-bezitters vanaf 12 december hun games kunnen streamen naar de VR-headset Oculus Rift. Het gaat dan om allerlei soorten games, zowel nieuwe titels als indiegames als backward compatible-games, waarbij de lijst van beschikbare titels volgend jaar uitgebreid wordt.

Voor de streaming-mogelijkheden wordt een app beschikbaar gemaakt met de treffende naam 'Xbox One Streaming to Oculus Rift'. Via de app kan de output van Xbox One omgeleid worden naar de Oculus-headset via het lokale netwerk van de gebruiker. De drager van de Rift ziet dan een gigantisch scherm waarop de game wordt geprojecteerd, met de keuze uit drie 'VR-environments': Citadel, Retreat en Dome. Gametitels die genoemd worden zijn onder andere Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Halo 5: Guardians.

Microsoft werkt al langer samen met Oculus VR, het bedrijf achter de Oculus Rift. De consumentenversie van de Oculus Rift wordt dan ook standaard geleverd met een draadloze Xbox One-controller. Volgend jaar moet de Xbox Scorpio uitkomen, een nieuwe variant van de Xbox One die native 4K-resolutie en VR-ondersteuning moet gaan bieden.