Overgangsteam Trump met vicepresident en Paypal-oprichter

Donald Trump heeft Chris Christie aan de kant geschoven en aankomend vicepresident Mike Pence de leiding gegeven over het team dat na zijn overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezing de machtsoverdracht in Washington moet voorbereiden. Dat meldt de New York Times vrijdag. Ook PayPal-oprichter Peter Thiel zit in het team

De afgelopen maanden had Chris Christie de leiding, de gouverneur van New Jersey. De verrassende overwinning van Trump maakt echter dat nu vaart moet worden gemaakt. Met zijn ervaring en netwerk in Washington zou Pence beter voor die taak geschikt zijn, aldus ingewijden tegen de krant. Een uitvoerend comité met daarin leden van het Congres zal Pence assisteren. Christie wordt wel een van de vicevoorzitters van het overgangsteam, samen met oud-burgemeester van New York Rudolph Giuliani en luitenant-generaal b.d. Michael Flynn.

Paypal
Peter Thiel is medeoprichter van PayPal en commissaris bij Facebook. Tot verrassing van velen in de technologische branche openbaarde Thiel zich tot supporter van Trump.

In de laatste week van de presidentiële campagne doneerde Thiel 1,25 miljoen dollar aan Trump.

Trump zet Pence aan hoofd overgangsteam
Overgangsteam Trump met vicepresident en Paypal-oprichter (Foto: ANP)