Moslimverbod toch weer op website Trump

Een van de meest omstreden voorstellen die Donald Trump deed tijdens zijn campagne voor het Witte Huis, een migratieverbod voor moslims, was donderdag niet meer op zijn website te vinden. Aan het begin van de dag op 8 november was de verklaring die Trump in december vorig jaar hierover naar buiten bracht nog te lezen. Aan het einde van de dag was de verklaring niet meer te vinden. Inmiddels is het voorstel echter weer terug.

Bepaalde websites zoals de Waybackmachine maken op verschillende momenten screenshots van websites. Op deze manier kan op een later moment worden gezien hoe een website er op eerdere momenten uitzag. Om 08.52 uur Amerikaanse tijd stond de verklaring nog op www.donaldjtrump.com. Bij de volgende momentopname, om 23:43 uur, was de verklaring niet meer bereikbaar en leidde het webadres naar de hoofdpagina van de aanstaande president.

Update, vrijdag 02.20 uur
Het team van de aankomende president heeft naar aanleiding van navraag door diverse media verklaard dat de website te kampen had met een technisch probleem, en dat het bericht over het voorstel op de site is hersteld.

Moslimverbod niet meer op website Trump
Moslimverbod niet meer op website Trump (Foto: ANP)