Ricciardo: "Vettel verdient niet om op het podium te staan"

Daniel Ricciardo was na afloop van de Grand Prix van Mexico niet te spreken over het rijgedrag van zijn voormalig teamgenoot Sebastian Vettel. Volgens de Australiër veranderde Vettel van richting in de remzone nadat Ricciardo een inhaalpoging waagde, iets waar onlangs een verbod op is gelegd.

De Red Bull-coureur kon in de eindfase van de race aansluiten bij het gevecht tussen Max Verstappen en Vettel om de laatste podiumplek. Ricciardo was echter niet blij met de manier waarop Vettel zijn positie verdedigde. De Australiër vond dan ook niet dat zijn collega een plek op het podium verdiende.

"Ik heb het gevoel dat Vettel iets deed waar de laatste tijd over geklaagd is, namelijk bewegen onder het remmen", begon Ricciardo. "Ik zag dat hij halverwege het rechte stuk op weg naar de vierde bocht aan het verdedigen was. Ik wou hem aan de buitenkant passeren, maar zag een gat aan de binnenkant, dus daar ging ik voor. Vervolgens verdedigde hij door te bewegen in de remzone."

"Begrijp me niet verkeerd: ik hou van racen, blokkerende remmen en ook een lichte touché moet kunnen. Maar als je gaat verdedigen kies je een kant en daar blijf je dan ook bij. Hij zag dat ik hem te slim af was, waarna hij zijn fout wou corrigeren door tijdens het remmen te bewegen. Ik vind dat niet correct", aldus een gefrustreerde Ricciardo.

Ricciardo vindt dat Vettel podium niet verdiende in Mexico (Foto: Red Bull/Getty)
Ricciardo vindt dat Vettel podium niet verdiende in Mexico (Foto: Red Bull/Getty)