Uitslag Feyenoord - Ajax

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord had in de eerste helft de grootste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Basacikoglu kreeg na een kwartier een enorme mogelijkheid nadat Sinkgraven in de fout ging. Uiteindelijk stond doelman Onana nog in de weg. Later was Botteghin die een vrije schietkans kreeg, maar zijn schot ging vervolgens hoog over. Ajax was duidelijk de onderliggende partij en en slaagde er in de eerst niet in een kans te creëeren.

In de tweede helft schroefde Feyenoord de druk verder op. Jorgensen kreeg een goede mogelijkheid, maar ook hij slaagde er niet in de Rotterdammers op voorsprong te brengen. Even later was de eerste mogelijkheid voor Ajax wel direct raak. Dolberg bracht de bezoekers op voorsprong. 

Feyenoord bleef het overwicht houden maar de aanvallen waren te voorspelbaar geworden. Ook de rentree van Elia bracht hier geen verandering in. Ondertussen bleef Ajax in de counter gevaarlijk. Feyenoord bracht aanvaller Kramer voor verdediger Van der Heijden voor het slotoffensief.

Dat leidde in de 85e minuut tot de gelijkmaker. Dirk Kuijt kopte raak uit een voorzet van Elia. Feyenoord ging daarna op jacht naar de zege, maar de grootste kans was voor Ajax: Dolberg miste echter de laatste mogelijkheid van de wedstrijd.


Feyenoord-speler Dirk Kuyt in duel met Ajax-speler Hakim Ziyech (Foto: PROSHOTS/Jasper Ruhe)

Feyenoord

1 - 1

AFC Ajax

 85' Kuijt    55' Dolberg
 
 Gele kaart: El Ahmadi, v.d.Heijden, (Feyenoord), Traoré, Veltman, Klaassen, (AFC Ajax)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: ?
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Jones
Karsdorp
Botteghin
v.d.Heijden (Kramer/81)
Kongolo
El Ahmadi
Kuijt
Vilhena
Basacikoglu (Berghuis/71)
Jörgensen
Toornstra (Elia/60)
  Onana
Veltman
Sánchez
Viergever
Sinkgraven (Dijks/69)
Klaassen
Schöne
Ziyech (Bazoer/79)
Traoré
Dolberg
Younes (El Ghazi/70)