Cocu roemt sfeer in stadion in aanloop naar Champions League

Morgenavond begint PSV aan een nieuw avontuur in de Champions League. De Eindhovenaren beginnen tegen de ploeg, waar het vorig seizoen tegen eindigde: Atlético Madrid. De Madrilenen reikten uiteindelijk tot de finale.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel roemde trainer Phillip Cocu vooral de sfeer in het Philips-stadion, dat morgen tijdelijk 'Stadion' heet. "Meerdere coaches zijn daarvan onder de indruk, het moet ons helpen om een goed resultaat te boeken tegen Atlético Madrid", aldus de coach. "Aan de ene kant voel je als speler de steun van het publiek. Het eigen team gaat zich beter voelen als het merkt dat het publiek achter hen staat. Maar het heeft ook effect op de tegenstander. Ik heb van verschillende coaches gehoord dat ze onder de indruk waren van de sfeer in het Philips Stadion."

Daarnaast zet PSV ook dit seizoen weer in op overwintering in de Champions League. "We willen overwinteren. We hebben daarbij de ambitie om dat in de Champions League voor elkaar te krijgen. Maar we hebben kwalitatief hele sterke tegenstanders", blijft Cocu wel realistisch. Na Atlético Madrid volgen ook Bayern München en FK Rostov nog. "We moeten zelfvertrouwen en overtuiging hebben om iets te bewerkstelligen, anders hoef je er niet aan te beginnen."

Tot slot hoopt Cocu dat de selectie lering heeft getrokken uit het afgelopen seizoen. De kansen, die je krijg, moet je direct verzilveren: "Dan breekt de wedstrijd open en dan heb je misschien nog wat meer mogelijkheden, maar het is een stugge tegenstander van hoog niveau dus het is logisch dat er geen vijftien kansen ontstaan. Wij moeten tegelijkertijd goed georganiseerd staan. Als we een topdag hebben kunnen we een resultaat halen."