NOS onder vuur na missen historisch boksmoment

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) maakte er zondagmiddag een potje van door herhalingen van de sport van zaterdag uit te zenden in plaats van live sport. De uitzending begon om 14.00 uur en pas tegen 17.00 uur was er voor het eerst live sport te zien. De NOS miste bijvoorbeeld ook de historische bokswedstrijd van Enrico Lacruz. 

Het was de eerste bokswedstrijd op de Olympische Spelen met een Nederlander sinds de spelen van 1992 in Barcelona. De partij was alleen op een livestream zonder commentaar te volgen. "Het had allemaal te maken met de roeiwedstrijden die steeds met een uur werden uitgesteld", aldus een woordvoerder van de NOS. 

De Nederlandse boksbond reageerde net als de kijkers verbolgen. Voorzitter Boris van der Vorst was woest en zocht persoonlijk contact met de omroep om zijn ongenoegen te uiten. "Uiteindelijk werd het roeien helemaal afgelast. Hadden ze dat meteen bij het begin gedaan, dan hadden we nog keus gehad. Nu moesten we steeds opnieuw een beslissing nemen hoe we een gat zouden opvullen. Omdat er live weinig aanbod was, kozen we voor herhalingen. Bovendien heb je niet overal een commentator zitten, bij het boksen hadden we die bijvoorbeeld niet", vervolgt de woordvoerder

Uiteindelijk schakelde de NOS naar de paardensport, het eventing, maar op de sociale media ging het al een tijdje los. FOK!sport adviseert de analysten eruit te gooien en commentatoren in dienst te nemen, ook vanuit Hilversum kan er commentaar worden gedaan.