Renault hoopt op weekend zonder crashes

Het Formule 1-team Renault hoopt dat het grandprixweekend in Baku zonder noemenswaardig crashes zal gaan verlopen. Het Frans/Britse team kent tot nu toe een moeilijk seizoen en daarnaast sneuvelden in de afgelopen twee raceweekenden in Monaco en Canada twee chassis door crashes in de muur.

Teambaas Frédéric Vasseur is er niet blij mee dat Joylon Palmer en Kevin Magnussen veel gesloopt hebben. "Het heeft als gevolg dat het teamleden op het circuit en de mensen in de fabriek in Enstone heel druk geweest zijn. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt met drie races op stratencircuits op rij, we hebben gezien hoe onsympathiek de muren kunnen zijn. De schade aan het chassis van Kevin in Canada viel relatief mee, deze kunnen we gebruiken als reservechassis in Baku."

"Het chassis van Jolyon in Monaco daarentegen was flink kapot, deze zien we niet meer terug. Zulke dingen kunnen gebeuren in autosport en gelukkig hebben beide coureurs niets overgehouden aan de ongelukken. Dat toont aan hoe sterk de huidige Formule 1-auto's zijn."

Vasseur hoopt dat zijn beide rijders een goed weekend draaien en komende zondag in Azerbeidzjan de finish halen. "Het wordt zonnig en warm, dat zou gunstig moeten zijn voor onze auto. De banden functioneren bij hogere temperaturen beter bij ons en dat is een essentiële factor. Daarnaast zou een weekend zonder gesloopt chassis leuk zijn en zouden we heel graag punten scoren. Dat is ons doel."

De teambaas van Renault F1 leeft echter ook in de wetenschap dat de Renault-motoren niet krachtig genoeg zijn. Volgens Red Bull Racing verliezen de krachtbronnen op het twee kilometer lange rechte stuk in Baku 1,2 seconden ten opzichte van de Mercedes.