Ibrahimovic in olympische voorselectie Zweden

De Zweedse bondscoach Håkan Ericson heeft Zlatan Ibrahimovic geselecteerd voor het olympische voetbalteam voor Rio de Janeiro. Ook Muamer Tankovic (AZ) en Simon Tibbling (FC Groningen) maken deel uit van de selectie. Op dit moment heeft Ericson 30 spelers geselecteerd, hier moet hij er nog acht van gaan schrappen. 

Het olympische voetbaltoernooi wordt gespeeld met spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1993, maar elk land mag drie dispensatiespelers meenemen die ouder zijn dan dat. De 34-jarige Zlatan is samen met Ludwig Augustinsson (FC Kopenhagen) en Victor Nilsson Lindelöf (Benfica) geselecteerd voor de dispensatieplaatsen. 

Vorig jaar in Tsjechië werd het Zweedse elftal onder de 21 jaar Europees kampioen en kwalificeerde zich daarmee voor de Spelen. In Rio de Janeiro in Zweden ingedeeld in de groep met Colombia, Japan en Nigeria. Of Zlatan daadwerkelijk meegaat hangt af van zijn nieuwe club. Ibrahimovic nam dit seizoen afscheid van Paris Saint-Germain en wordt genoemd bij Manchester United. 

"Ik heb een gesprek gehad met Zlatan, dit kan een nieuwe uitdaging zijn in zijn carrière. De kans dat hij meegaat is niet groot, maar ik hoop het. Ik probeer per club niet meer dan twee spelers mee te vragen, omdat ik de situatie van de clubs ook begrijp. Op dit moment heb ik nog slechts elf spelers die, als zij fit blijven, hebben toegezegd te kunnen spelen voor Zweden op de Spelen."

Op dit moment heeft Ericson toezegging van de keepers Andreas Linde, Molde en Jacob Rinne met daarnaast de veldspelers Pa Konate (Malmö FF), Adam Lundqvist (Elfsborg), Joakim Nilsson (Elfsborg), Robin Quaison (Palermo), Ken Sema (Östersund), Muamer Tankovic (AZ), Simon Tibbling (FC Groningen), Mikael Ishak (Randers) en Jordan Larsson, (Helsingborg).

Ibrahimovic in olympische voorselectie Zweden (Pro Shots / Pro Shots / Action Images)
Ibrahimovic in olympische voorselectie Zweden (Pro Shots / Pro Shots / Action Images)