Snookerveteranen Williams en McManus naar kwartfinale WK

Snookerveteranen Mark Williams en Alan McManus staan in de kwartfinale van het wereldkampioenschap snooker. Willams, de wereldkampioen van 2000 en 2003, versloeg Michael Holt en McManus was Ali Carter de baas.

De 41-jarige Williams kwam sinds zijn laatste wereldtitel nog maar twee keer eerder voorbij de tweede ronde. In 2006 schopte hij het tot de kwartfinales, in 2011 tot de halve finales. Vorig jaar ging hij er in de eerste ronde uit. Zaterdag besliste hij de partij tegen Holt en won met 13-8. In de kwartfinales speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen de Engelsman Judd Trump en de Chinees Ding Junhui.

Ook de 45-jarige McManus staat bij de laatste acht. De Schot schakelde de Engelsman Allister Carter met 13-11. McManus, die zijn twintigste wereldkampioenschap speelt, stond na de tweede sessie nog met 7-9 achter. Hij opende ook de finalesessie met vier frames op een rij. McManus treft in de kwartfinales John Higgins of Ricky Walden. De Schot staat na één sessie met 5-3 voor. 

Ook Marco Fu staat in de kwartfinale. Hij won met 13-9 van Anthony McGill. Fu treft in de volgende ronde of Ronnie O'Sullivan of Barry Hawkins. O'Sullivan staat na één sessie met 5-3 achter.